Volkskrant Onno Kleyn

RECEPT VIS, AARDAPPELEN EN STOOFSLA De Volkskeuken: Geprakte aardappelen met vis, stoofsla en ‘nieuwe’ olijfolie Pay-Uun Hiu, Tallina van den Hoed, Marcus Huibers, Onno Kleyn, Loethe Olthuis, Marie Louise Schipper en Sake Slootweg doen beurtelings suggesties voor de dagelijkse dis. Vandaag: Onno Kleyn. Olijfolie, daar hebben we behoorlijk aan moeten wennen. In de jaren zestig nog adviseerden...

Persbericht ‘The Oriental Collection’

Valderrama introduceert een geheel nieuwe productlijn THE ORIENTAL COLLECTION Valderrama olijfolie heeft in samenwerking met de Spaanse Top Chef Alberto Chicote deze geheel nieuwe, zeer innovatieve lijn ontwikkeld.  Chicote is met name bekend om de wijze waarop hij de Aziatische-Westerse keuken laat infuseren. De zes nieuwe producten zijn niet verkregen door ‘infusion’ maar door een...

Chef’s (R)Evolution in De Librije

De Librije Eek & Eulie, Valderrama Arbequina olijfolie Valderrama steelt de show met ‘sterrenparade’ tijdens Chef’s (R)Evolution in De Librije in Zwolle. Jonnie en Thérèse Boer hebben de variëteit Arbequina van Valderrama onder hun huislabel, Eek & Eulie, gebracht. Met een bruisende workshop, onder leiding van voormalig driesterrenchef Cees Helder, hebben in totaal 29...

Persbericht ‘Smoked Arbequina’

Valderrama, introduceerde tijdens Gastvrij Rotterdam “Smoked Arbequina”. Als uniek resultaat van een nieuwe innovatie. Valderrama was destijds trendsetter in ‘olijfolieland’, door als eerste producent de olijfolie te centrifugeren in plaats van op de ‘eeuwenoude’ wijze te blijven persen. Ook nu weer geeft Valderrama de richting aan, door als eerste een ‘gerookte’ versie van zijn Arbequina op...

JONNIE BOER EN VALDERRAMA OLIJFOLIE

In februari 2012 besloot Jonnie Boer om de Arbequina van Valderrama onder zijn private label te brengen. De introductie van dit nieuwe label werd tijdens de eerste Chef’s  (R)evolution in Zwolle uitbundig gevierd in Librije’s Atelier. 20 Michelin chefs werden gekoppeld aan 20 top journalisten. Onder leiding van Cees Helder, de eerste driesterrenchef in...

Valderrama introduceert biologische olijfolie

Bezoekers van de Bio Fach Organic Food Fair in Neurenberg verkozen direct na de introductie deze biologische Valderrama Olijfolie als “Beste Keus”. Tijdens een foodbeurs voor delicatessenwinkels en speciaalzaken op 1 en 2 maart, introduceerde het bekende Spaanse merk Valderrama drie van haar olijfolievariëteiten in een biologische en 100% organische uitvoering. Om de certificering van de soorten Arbequina,...

Een mijlpaal voor Valderrama

Op zondag, 23 maart 2003 deed Valderrama tijdens de beurs NATIONALE FOOD WEEK in de Jaarbeurs te Utrecht haar intrede op de Nederlandse en Belgische markt. De beurs opende om 11.00 uur en om 11.15 uur mocht José Valderrama als ‘nieuweling’ meteen de Innovatie Award 2003 in ontvangst nemen. In de jaren hierna heeft...