De Arbequina olijfolie heeft een rijke geschiedenis. Oorspronkelijk is de olijfolie ontdekt in Jeruzalem. En meegenomen naar Arbeca om zijn betoverende smaak. Mild, zacht en uiterst fruitig. Arbequina is de kleinste olijf in zijn soort en genereert een prachtig goudgele olie. Deze olijfolie is met name geschikt voor de ‘koude’ keuken.

De Arbequina olijfolie is één van de meest verkochte variëteiten van Valderrama. Deze olijfolie is verkrijgbaar in 1000 ml, 500 ml, 250 ml en 100 ml. De smaak wordt 100% gegenereerd door de olijvensoort Arbequina, zonder enige toevoeging van essences of aroma’s. Daarnaast Arbequina olijfolie als basis voor de ‘Smoked Arbequina’ en ‘The Oriental Collection’.

Wilt u deze succesvolle olijfolie cadeau doen. Valderrama biedt prachtige luxe cadeaudozen met, naar keuze, twee variëteiten van 500 ml of vier flesjes olijfolie van 250 ml. Een prachtig kerst- of relatiegeschenk.

Valderrama olijfolie Arbequina 1000 mlValderrama biologische olijfolie Arbequina 500 mlThe Oriental Collection van Valderrama Olijfolie

Smaak: fruitig, groene appeltjes, limoen, mango, banaan en vers gemaaid gras.
Toepassing: Ideaal voor de ‘koude’ keuken, zoals salades, sauzen, dressings, risotto’s, het glaceren van groenten en uniek over verse vruchten, zoals gele meloen, ananas, banaan én aardbeien.
Tip: Perfect om witbrood met een harde korst in te dopen.


Gerechten bereid met Arbequina olijfolie
Op ReceptenvanTopchefs.nl vindt u de mooiste signatuur gerechten van maar liefst 86 Michelin Chefs. Vele daarvan zijn bereid met de Arbequina olijfolie. Zie de culinaire films, waarin deze fantastische olijfolie onder meer wordt gebruikt bij de bereiding van Makreel en Noordzeekrab, zilte cresjes en olijfoliegelei van Arbequina van Belgische Topchef Henk van Oudenhove uit Brugge.


Bekijk Arbequina olijfolie producten in de webwinkel