De Cornicabra olijf rijpt later dan de andere olijfsoorten. Hierdoor ontstaat een prachtige complexe smaaksensatie. De olijfolie Cornicabra heeft de meest expliciete krachtige smaakbeleving van de vijf variëteiten van Valderrama, maar blijft desalniettemin ‘Valderrama zacht’. Hierdoor past Cornicabra naadloos in alle wild & gevogelte gerechten. Deze gerechten worden gedragen door dit uitgesproken mondgevoel en de aanwezigheid van citrus, zoals grapefruit, citroen en een duidelijk pepertje aan het einde van het smaakpallet.

De Cornicabra olijfolie is één van de variëteiten van Valderrama. Deze olijfolie is verkrijgbaar in 1000 ml, 500 ml en 250 ml. De smaak wordt 100% gegenereerd door de olijvensoort Cornicabra, zonder enige toevoeging van essences of aroma’s.

Wilt u deze heerlijke Cornicabra olijfolie cadeau doen. Valderrama biedt een prachtige luxe cadeaudoos met vier flesjes olijfolie van 250 ml. Een schitterend kerst- of relatiegeschenk.

Valderrama olijfolie Cornicabra 1000 mlValderrama olijfolie Cornicabra 500 mlCadeaudoos van Valderrama met vier variëteiten

Smaak: vers gras, grapefruit, citroen en een pepertje.
Eigenschap: Uitermate geschikt voor bakken en braden (kan hoge temperaturen verdragen).
Toepassing: Met name te gebruiken voor alle wild- & gevogeltegerechten.
Tip: Een scheut in een stoofschotel doet wonderen.


Gerechten bereid met Cornicabra olijfolie

Op ReceptenvanTopchefs.nl vindt u de mooiste signatuur gerechten van maar liefst 86 Michelin Chefs. Een groot aantal daarvan zijn bereid met de Cornicabra olijfolie. Zie de culinaire films, waarin deze heerlijke olijfolie onder meer wordt gebruikt bij de bereiding van Kalfsnier a la Liegoise (op Luikse wijze) van Belgische Meesterkok Robert van Duuren


Bekijk het complete programma Cornicabra olijfolie producten in de webwinkel