De naam Hojiblanca olijfolie dankt deze olie aan het wittige blad van deze olijvenboom. Het lijkt of de vorst erover heen is gegaan. Deze olijfolie heeft vele toepassingen en is allround bruikbaar in de keuken.  Denk aan bakken en braden maar ook in de ‘koude keuken’ goed te gebruiken. Doordat deze olijfolie zo breed toepasbaar is geniet de Hojiblanca een hoge waardering. De Hojiblanca olijf is een grote en dikke olijf met een intense groene smaakbeleving van rucola en vers gemaaid gras, welke typisch is voor deze olijvensoort.

De Hojiblanca olijfolie is één van de vijf variëteiten van Valderrama. Deze olijfolie is verkrijgbaar in 1000 ml, 500 ml, 250 ml en 100 ml. De variëteit wordt 100% gegenereerd door de olijvensoort Hojiblanca, zonder enige toevoeging en wordt verkregen door het unieke centrifugesysteem van Valderrama.

Wilt u deze heerlijke olijfolie cadeau geven. Valderrama biedt de mogelijkheid van twee soorten cadeaudozen : eenmaal  met de twee populaire soorten Hojiblanca en Arbequina van 500ml. en een tweede uitvoering met vier variëteiten olijfolie. Een prachtig kerst- of relatie geschenk.

Valderrama olijfolie Hojiblanca 1000 mlBiologische olijfolie HojiblancaHojiblanca Olijfolie van Valderrama - 250 ml

Smaak: Zachte tonen van rucola, jong groen hout, liguster en tomaat. Ultiem geschikt voor zowel de ‘koude’ als de ‘warme’ keuken.
Eigenschap: Ideaal voor bakken en braden (kan hogere temperaturen verdragen).
Toepassingen: roerbak groenten, tonijn, alle tomaat gerechten, gemixte salades en alle vleesbereidingen.
Tip: Heerlijk om donker en zuurdesem brood in te dopen.


Gerechten bereid met Hojiblanca olijfolie

Op ReceptenvanTopchefs.nl zijn de mooiste menu’s samengesteld met deze olijfolie. Als voorbeeld is deze heerlijk olijfolie gebruikt in de bereiding van gepekeld en gebrand staartstuk van Anne-Sophie Breysem, Lady Chef of the year 2016 | België.

Bekijk Hojiblanca olijfolie producten in de webwinkel