Valderrama, introduceert een geheel nieuwe productlijn.

Valderrama olijfolie heeft in samenwerking met de Spaanse Top Chef Alberto Chicote
deze geheel nieuwe, zeer innovatieve lijn ontwikkeld.

Chicote is met name bekend om de wijze waarop hij de Aziatische-Westerse keuken laat infuseren. De zes nieuwe producten zijn niet verkregen door ‘infusion’ maar door een proces van maceratie, waarbij géén additieven, aroma’s, essences of enig andere chemische toevoegingen worden toegepast.

Oriental Collection - Olijfolie met zes verschillende maceraties

WAT IS MACERATIE?
Als voorbeeld wordt de Ginger & Vanilla variant genoemd. Aan de Arbequina van Valderrama wordt klein gesneden gember en het merg van vanille stokjes toegevoegd. Dit mengsel wordt na een aantal dagen van maceratie (ander woord voor ‘weekproces’) gefilterd, waarna er een schitterend zachte smaak van gember en vanille in de olijfolie is getrokken. Uitermate geschikt om in de moderne keukens gerechten te aromatiseren.

DE LIJN BESTAAT UIT ZES PRODUCTEN:

The Oriental Collection Ginger & Vanille

Ginger & Vanille

De pittige smaak van citroenzuur past onvoorwaardelijk in iedere bereiding. De vanille is eigenlijk van Amerikaanse origine, met een karakteristiek zoet aroma. Door deze twee natuurlijke ingrediënten samen te voegen ontstaat een ongeëvenaarde combinatie van aroma en smaak. Intens van karakter, enigszins pikant en zoet. Uitermate geschikt om schaal- en schelpdieren, groenten en fruit te aromatiseren.

The Oriental Collection 'Kaffir Lime Leaves'

Kaffir Lime Leaves

De kleine blaadjes komen van de Aziatische boom Kaffir. Deze zijn uiterst aromatisch en goed toepasbaar in de internationale keukens, waar fusion tussen Aziatische en Europese ingrediënten dagelijks aan de orde is. Fruitig en kruidig van smaak. Aanbevolen voor schelpdieren, rijst, alle soorten vlees. Optimaliseert de smaken van de te bereiden ingrediënten. Gerechten bereid met Kaffir Lime Leaves

The Oriental Collection 'Wasabi'

Wasabi

Deze Wasabi wordt niet verkregen door mierikswortel, maar door de echte Wasabi Japonica. Alle Top Chefs in de wereld, die de maceratie van Wasabi en Arbequina olijfolie hebben geproefd, wezen deze variant aan als een absolute topper. Een zoete, zacht pikante, maar niet dominante smaak, die niet in de keel blijft hangen. Ideaal om een intense en verse ‘touch’ bij de bereiding van voornamelijk koude gerechten, zoals sashimi, ceviche, zalmtartaar, carpaccio, sushi en zelfs salades, te verkrijgen.

The Oriental Collection - Pandan Leaves

Pandan Leaves

De lange Pandan bladeren komen van een veel voorkomende boom is Zuid-Oost Azië. Deze bladeren genereren een heerlijk geur van noten en gedroogd fruit.
Zeer populair in Indonesië, Maleisië, en Myanmar. Een referentie naar satésaus zal in Nederland een feestje van herkenning te weeg brengen. Een extra mogelijkheid om een mooie oriëntaalse ‘touch’ aan menig gerecht toe te voegen. Patissiers zijn wereldwijd enthousiast over de Pandan Leaves variant als vervanger van citroenzuur en vanille in hun desserts.

The Oriental Collection - Red Thai Curry

Red Thai Curry

De rode Thaise Curry wordt voornamelijk gebruikt in de Thaise Keuken, maar leent zich vanwege het unieke maceratieproces uitstekend voor vele fusionbereidingen.
Dit kruidengerei heeft een complexe, intense smaak, enigszins pikant. Optimaliseert de smaak van stews, soepen, sauzen en pasta’s. Ook ideaal voor het verbeteren van de smaakbeleving bij gegrild vlees.

Fresh Thai Chili

Fresh Thai Chili

Door het integreren van Fresh Thai Chili door middel van maceratie krijgt de Arbequina olijfolie een aparte beleving aan het einde van het smaakpallet.
Onwaarschijnlijk verrassend. Geadviseerd voor rijst, pasta, kip, groenten en vele andere ingrediënten.