De verfijnde smaak van de Picudo olijfolie met zijn botertje, nootje, klein bittertje en een roze pepertje op het einde van het smaakpallet. 50% Picudo olijfolie gemengd met 50% geklaarde boter scoort een zeer verleidelijke saus voor over de coquilles en/of Hollandse asperges. Deze olijfolie soort is eveneens top bij de bereiding van alle mayonaises.

Bekijk de receptuur van Topchef Dave de Belder | Salade van bulgur met Granny Smith en witte asperges, varkenskop, Zeebrugse garnaaltjes, crème van rucola en een pastille van bergamot.

De Picudo olijfolie is één van de variëteiten van Valderrama. Deze olijfolie is verkrijgbaar in 1000 ml, 500 ml en 250 ml. De smaak wordt 100% gegenereerd door de olijvensoort Picudo, zonder enige toevoeging van essences of aroma’s.

Wilt u deze heerlijke Picudo olijfolie cadeau doen. Valderrama biedt een prachtige luxe cadeaudoos met vier flesjes olijfolie van 250 ml. Een prachtig kerst- of relatiegeschenk.

Valderrama olijfolie Picudo 1000 mlValderrama olijfolie Picudo 500 ml Cadeaudoos van Valderrama met vier variëteiten

Smaak: Een verfijnde olijvensmaak met een ‘botertje’, een ‘nootje’ een ‘bittertje’ en een klein roze pepertje.
Toepassingen: Ideaal bij de bereiding van alle soorten witvis, langoustines en in vissoepen, het afmaken van puree en pasta’s, bijzonder geschikt om vis- en groenten sauzen te monteren. Dé olijfolie variëteit om mayonaises mee te bereiden.
Tip: Meng eens 50% geklaarde boter met 50% Picudo (handwarm) voor een perfecte botersaus over witte asperges of coquilles.


Gerechten bereid met Picudo olijfolie


Bekijk Picudo olijfolie producten in de webwinkel