• Achtergrond olijftak van de olijvenboom
Logo Lekkernijver vakblad voor ondernemers in foodspecialiteiten

Valderrama Olijfolie, onder argon en met meer polyfenolen

Publicatie Lekkernijver

Begin december was de Lekkernijver-redactie in Spanje, in Pueblenueva, op een van de twee grote olijfgaarden van Valderrama. Daar staat een complete olijfoliefabriek. Het enige verschil met die op de andere finca, in de buurt van Cordoba, is dat hier afgevuld wordt en alle orders klaar gemaakt worden. Vanaf de heuvel is het een prachtig gezicht, zo ver het oog reikt. De olijfbomen staan opvallend strak in het gelid. De meeste bomen, van verschillende soorten olijven, zijn hier pas een jaar of zeven oud.

Olijfolie productie fabriek in Montilla Spanje

Het oogsten van de olijven en het binnen een uur verwerken tot extra vergine olijfolie is een boeiend proces om te zien. Vooral omdat vernuftige technieken van de toekomst worden ingezet om een al zeer oud product te maken. De oogstmachine, waarmee